Blog o marketingu w gastronomii
LemonSolutions.pl to agencja marketingowa dedykowana dla restauracji.
Sprawdź nasze doświadczenie i co możemy Ci zaoferować.
Negatywne opinie o restauracji – jak sobie z nimi radzić? Pozytywne opinie na Facebooku oraz na portalach społecznościowych są najlepszą reklamą dla restauracji. Niestety, nawet najlepiej prosperujący lokal nie uchroni się przed negatywnym komentarzem. Goście bywają różni i nawet perfekcyjna obsługa może wzbudzić ich niezadowolenie. Jak radzić sobie ze złymi opiniami? Oto kilka wskazówek dotyczących…
Jak dostosować lokal do potrzeb dzieci w restauracji? Czy warto? Rodziny z dziećmi to ważni goście restauracji, którzy chętnie wracają w ulubione miejsca. Dlatego warto dostosować lokal do potrzeb dzieci w restauracji. Trzeba przy tym jednak liczyć się z pewnymi niedogodnościami. Maluchy bywają głośne i potrafią nabrudzić. Jeśli chcesz, aby twoja restauracja była przyjazna rodzinom…
Wiesz co to unikatowa cecha restauracji? Tak – to promuj ją! Codziennie w Polsce działalność rozpoczyna kilka restauracji. Większość z nich szybko upada, niektóre jednak stają się strzałem w dziesiątkę i w krótkim czasie zdobywają szereg zadowolonych gości. Na ich sukces składa się wiele czynników. Jest jednak jeden, który zdecydowanie wyróżnia się na tle pozostałych…
Martwy Facebook restauracji – źle, bardzo źle… Czy wiesz, że dobra obsługa zaczyna się dużo wcześniej niż w momencie wejścia gościa do lokalu? Dzisiaj, pierwszymi drzwiami, do których pukają Twoi goście, są media społecznościowe, a zwłaszcza Facebook – niezawodne narzędzie powszechnie wykorzystywane w marketingu dla gastronomii. Spraw, aby zamieszczane tam treści stały się zaproszeniem nie…
Reklama dla restauracji i branży gastronomicznej – jak działa agencja reklamowa dla restauracji? Branża gastronomiczna rządzi się swoimi prawami. Jeżeli zarządzasz hotelem, restauracją, kawiarnią hotelem lub food truckiem, prawdopodobnie próbowałeś korzystać z firm takich jak agencja reklamowa dla restauracji. W wielu przypadkach oferty przygotowywane przez zwykłą agencję bywają oderwane od rzeczywistości, nie odnoszą się do realnych…
Wysokie napiwki, elastyczne godziny pracy i kontakt z fantastycznymi ludźmi – tak większość z nas wyobraża sobie pracę w restauracji. Rzeczywistość maluje się jednak w nieco ciemniejszych barwach, a rotacja pracowników w lokalach gastronomicznych jest bardzo duża. Postanowiliśmy bliżej przyjrzeć się pracy w restauracji. Wnioski mogą Was zaskoczyć. Dlatego dzisiaj omawiamy: zalety i wady pracy w restauracji. …