Blog o marketingu w gastronomii
LemonSolutions.pl to agencja marketingowa dedykowana dla restauracji.
Sprawdź nasze doświadczenie i co możemy Ci zaoferować.
KREATYWNE REELS DLA RESTAURACJI Czy warto kręcić filmiki reklamowe dla restauracji? Aby robić dobre reels na Instagramie restauracji, należy przede wszystkim pamiętać o tym, by treści były interesujące i angażujące dla odbiorców. Można to osiągnąć poprzez użycie atrakcyjnych zdjęć i filmów, które pokazują wyjątkowe potrawy z oferty restauracji, a także ciekawe wydarzenia i atrakcje, które…
JAK ZAPROJEKTOWAĆ DOBRE LOGO DLA RESTAURACJI? Aby zaprojektować dobre logo dla restauracji, należy przede wszystkim zastanowić się nad charakterem i stylistyką lokalu. Logo powinno odzwierciedlać specyfikę restauracji – jej kuchnię, atmosferę, a także jej historię i tradycję. Ważne, by logo było prostym i czytelnym symbolem, który będzie łatwo rozpoznawalny i zapamiętywalny. Na co zwrócić uwagę?…
Czy restauracja potrzebuje strony www? Zdecydowanie tak! Każda restauracja powinna posiadać własną stronę internetową. Strona internetowa to ważne narzędzie marketingowe, które pomaga w budowaniu wizerunku restauracji i zwiększeniu jej rozpoznawalności. Dzięki stronie internetowej można przedstawić ofertę restauracji, menu, godziny otwarcia i lokalizację. Klienci mogą również zarezerwować stolik lub skontaktować się z restauracją za pośrednictwem strony…
Czym jest TikTok? TikTok, znany również jako Douyin w Chinach, jest obecnie jedną z najpopularniejszych aplikacji do krótkich filmików wideo na świecie. Korzysta z niej miliony użytkowników, zarówno młodszych, jak i starszych. To wspaniałe miejsce do reklamy restauracji. TikTok dla restauracji Reklama restauracji na TikTok może być skuteczna, ponieważ jest to aplikacja, która umożliwia użytkownikom…
Social media restauracji – jako sposób na dialog z gośćmi restauracji Jako właściciel restauracji, przyznasz nam rację z pewnością co do tego, że utrzymywanie dialogu z gośćmi jest wręcz wymogiem w tej branży. Oczywiste jest, że należy prowadzić ten dialog z gośćmi, którzy mieli już okazję kosztować dań, przyrządzanych przez szefa kuchni. Jednak to nie…
Jakie są błędy restauratorów? Otwarcie małej restauracji czy choćby nawet punktu gastronomicznego jest zawsze dla właściciela wielkim wydarzeniem, jednak życie często pokazuje jak szybko początkowy zapał i wiara w powodzenie inwestycji zmienia się w wielu przypadkach w rozczarowanie, a wielkie otwarcie w wielką klapę. Lokal zamiast przynosić intratne zyski wieje pustką, jak domino sypią się…