Blog o marketingu w gastronomii

LemonSolutions.pl to agencja marketingowa dedykowana dla restauracji.
Sprawdź nasze doświadczenie i co możemy Ci zaoferować.

błędy_restauratorów

Niewybaczalne błędy początkujących restauratorów

Otwarcie małej restauracji czy choćby nawet punktu gastronomicznego jest zawsze dla właściciela wielkim wydarzeniem, jednak życie często pokazuje jak szybko początkowy zapał i wiara w powodzenie inwestycji zmienia się w wielu przypadkach w  rozczarowanie, a wielkie otwarcie w wielką klapę. Lokal zamiast przynosić intratne zyski wieje pustką, jak domino sypią się wszystkie elementy układanki, która…

Czytaj więcej →

własny_foodtruck

Własny foodtruck i co dalej? Czy opłaca się jeździć na zloty foodtrucków, czy lepiej postawić na streetfood pod biurowcem?

Zapewne każdy, kto otwiera własnego food trucka, ma na niego swój pomysł. Często food truck jest spełnieniem wizji noszonej w głowie od lat, efektem samodzielnej pracy przy adaptacji auta na potrzeby konkretnej kuchni, małym królestwem ukochanych dań. Wydaje się, że kiedyś w food truckach stawiano na proste i pyszne dania wybranej kuchni świata, dziś niejednokrotnie…

Czytaj więcej →

bistro

Bistro. Nazwa zobowiązuje. Jak otworzyć dochodowe bistro?

Bistro. Nazwa zobowiązuje. Jak otworzyć dochodowe bistro? Francja nie istnieje bez swojego bistro, to immanentny element francuskiego krajobrazu. Genialne połączenie restauracji z kawiarnią, które zrobiło zawrotna karierę w świecie. Wszędzie, niezależnie od szerokości geograficznej, znajdziemy adaptacje francuskiego pierwowzoru, bez którego nie może obejść się żadna wielkomiejska metropolia. Od czego zacząć? Czym bistro uwodzi swoich bywalców?…

Czytaj więcej →

marketing w recesji

Dlaczego warto inwestować w marketing restauracji w czasie recesji?

Dlaczego warto inwestować w marketing restauracji w czasie recesji? Pandemia koronawirusa wywróciła branżę restauracyjną do góry nogami. W kilka dni restauratorzy zostali zmuszeni do tego, by zamknąć lokale i przestawić się na dowóz. Po wielu trudnych miesiącach branża otworzyła się na klienta, jednak rosnące ceny oraz wojna na wschodzie i jej konsekwencje sprawiły, że stajemy…

Czytaj więcej →

Trudny gość w restauracji

Obsługa gości w restauracji – jak radzić sobie w trudnych sytuacjach?

Obsługa klienta w restauracji – Jak radzić sobie w trudnych sytuacjach? Trudni klienci zdarzają się w każdej branży. W gastronomii jednak stykanie się z osobami mocno wyrażającymi swoje poglądy i niezostawiającymi miejsca do dyskusji jest dość powszechne. Dotyczy to zarówno gości obsługiwanych w lokalu, jak i zamówień na wynos. W czasie pandemii problem przybrał na…

Czytaj więcej →

wizerunek restauracji w Internecie

Jak budować wizerunek restauracji w Internecie?

Jak budować wizerunek restauracji w Internecie? Coraz więcej gości szuka restauracji w sieci. Dzieje się tak zwłaszcza w miejscowościach turystycznych, czy tych do których wybierają się w podróży biznesowej. Wiele osób, jeszcze przed wyjazdem robi research i planuje listę lokali wartych odwiedzenia. Spraw, by właśnie Twoja restauracja wpadła w im w oko. Jak to zrobić?…

Czytaj więcej →

Back to Top