Blog o marketingu w gastronomii
LemonSolutions.pl to agencja marketingowa dedykowana dla restauracji.
Sprawdź nasze doświadczenie i co możemy Ci zaoferować.
JAK ZAPROJEKTOWAĆ DOBRE LOGO DLA RESTAURACJI? Jak powinno wyglądać logo restauracji, hotelu lub kawiarni? Logo restauracji, hotelu lub kawiarni powinno mieć charakterystyczny kształt lub element, który utożsamia się z daną firmą i jest łatwo rozpoznawalny. Kolory powinny być dopasowane do stylu i klimatu miejsca oraz powinny oddawać charakter firmy. Ważne jest również, aby logo było…
Czy restauracja potrzebuje strony www? Zdecydowanie tak! Każda restauracja powinna posiadać własną stronę internetową. Strona internetowa to ważne narzędzie marketingowe, które pomaga w budowaniu wizerunku restauracji i zwiększeniu jej rozpoznawalności. Dzięki stronie internetowej można przedstawić ofertę restauracji, menu, godziny otwarcia i lokalizację. Klienci mogą również zarezerwować stolik lub skontaktować się z restauracją za pośrednictwem strony…
Czym jest TikTok? TikTok, znany również jako Douyin w Chinach, jest obecnie jedną z najpopularniejszych aplikacji do krótkich filmików wideo na świecie. Korzysta z niej miliony użytkowników, zarówno młodszych, jak i starszych. To wspaniałe miejsce do reklamy restauracji. TikTok dla restauracji Reklama restauracji na TikTok może być skuteczna, ponieważ jest to aplikacja, która umożliwia użytkownikom…
Media społecznościowe w restauracji i gastronomii — wskazówki i porady Jak tworzyć content, który przyciągnie gości do restauracji? W dzisiejszych czasach media społecznościowe odgrywają bardzo ważną rolę w branży restauracyjnej i gastronomicznej. Odpowiednie wykorzystanie narzędzi takich jak Facebook, Instagram czy TripAdvisor może przysporzyć wielu korzyści dla działalności. Warto jednak pamiętać o kilku wskazówkach i poradach.…
Jakie są błędy restauratorów? Otwarcie małej restauracji czy choćby nawet punktu gastronomicznego jest zawsze dla właściciela wielkim wydarzeniem, jednak życie często pokazuje jak szybko początkowy zapał i wiara w powodzenie inwestycji zmienia się w wielu przypadkach w rozczarowanie, a wielkie otwarcie w wielką klapę. Lokal zamiast przynosić intratne zyski wieje pustką, jak domino sypią się…
Zapewne każdy, kto otwiera własny food truck, ma na niego swój pomysł. Często food truck jest spełnieniem wizji noszonej w głowie od lat, efektem samodzielnej pracy przy adaptacji auta na potrzeby konkretnej kuchni, małym królestwem ukochanych dań. Wydaje się, że kiedyś w food truckach stawiano na proste i pyszne dania wybranej kuchni świata, dziś niejednokrotnie…